الجمعة، 9 أكتوبر 2015

طريقة الذره المحمصه


الذره المحمصه


الذره المحمصه

المكونات والطريقة
**3 ملعقه من الزيت الذرة**
**2كوب ذرة بيضا كبيرة**
**1ملعقة من البهارات**

**الطريقة**


ننقع الذرة المجففة في ميه لمدة 12 إلى 18 ساعة، ممكن يوم كامل  عند الانتهاء من النقع، تصفى الذره ونبداء فى التجفيف بفوطه او تتريكيهم فى مصفاة شبك وتنترى الميه منهم وبعدين تجفيفهم فى فوطة نظيفة لتتخلصى من الميه الزيادة حطى الملح والبهارت 
عليه نسخن الفرن لدرجة حرارة عاليه
وتحطى طبقة واحدة من حبات الذرة في صاج  يعنى يكون مفرود وحطى عليه زيت الذرة وتحطيه في الفرن لمدة التحميص وتحركيه كل 5 دقائق لمده 25 إلى 30 دقيقة لحد ما تتحمص كويس 
وبالهنا والشفا
**اعمليها**

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق