الثلاثاء، 6 أكتوبر 2015

بط محشي بالفريك

بط محشي بالفريك


بط محشي بالفريك

المكونات والطريقة


بطة متوسطة 2كيلو 

3 بصل مقطعة إلى شرائح

بصلة مقطعة قطع صغيرة جدا

نص كيلو فريك

ملعقة كبيرة زبد

 طماطم مبشورة

2 ملعقة كبيرة زيت

 ورق لاوا* بهارات 

ملح وفلفل

(خضار حسب الرغبه)


الطريقة:

  وبعد غسل الفريك جيدا انقعيه في المية لمدة ساعة

 بعدين  اصفيه من الميه ،

 حطى الزبد والزيت في حله فوق النار ، وضيفي 

إليهم الفريك وقلبيهم مع بعض 

لغاية ما لون الفريك يصفر، بعدين ضيفي الطماطم المبشورة 

والبصل والملح والفلفل وشوحيهم على 

النار لمدة 10 دقائق على نار هادئة.

 أحضري البطة واغسليها كويس بالملح والليمون، والدقيق وبعدين 

اغسليها بالمية 

 احشي البطه بالفريك، وبعدين هاتى صينية فرن 

 وحطي فيها شرائح البصل وورق اللورا وممكن تحطى خضار 

 حسب الرغبه بطاطس مكعبات كوسه جزر مع البصلوالملح والفلفل

 وحطي فوقهم البطة المحشيه بالفريك ورشي على البطة الملح 

والفلفل وبهارات ومرقه الدجاج وكوباية كبيرة 

مايه وغطيها بورق الالمونيوم .

 سخني الفرن على نار متوسطة وحطي فيه الصينيه ساعة تقريبا

طلعيها من لفرن وشيلي من عليها ورق الألومونيوم ودخليها 

الفرن تانى وسيبيها حتى تحمر لونها اخرجيها وقدميها 

بالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق