الأربعاء، 7 أكتوبر 2015

طريقة عمل اللحمة البارده


طريقة عمل اللحمة البارده

طريقة عمل اللحمة البارده

المكونات والطريقة



 بجيب عرق الفلتو واعمل فتحات صغيره بالسكينه علشان لما اتبله ياخد كل التتبيله 

وبعدين ابشور بصله متوسطه واعصر ميتها باخد ميتها بس *ومعلقة صلصه *وملح وفلفل 
والبهارات حسب الرغبه*

  وخل *ورشة حبهان مطحون *وبعدين اسبها فى التتبيله ممكن يوم  كامل وممكن5 ساعات او اكتر


وبعدين تصفيها من التتبيله وهاتى فلفل اسود مطحون  وكزبره ناشفه وملح خشن 

وتحطيهم على الرخامه وتلفى العرق عليها وبعدين وهاتى صنيه وتحطيها على النار مع رشة زيت 

وسبيها لحد ما تسخن جدا  هتعملي له صدمه علشان ميته تكون جوه ما ينشفش يكون 

مشوى من بره وطري من جوه وبعدين تشيليه وتكونى مقطعه بصله كبيره ترنشات وتحطيها 

تتشوح فى نفس الصنيه وبعد كده تحطيه فى الصنيه وتحطى عليه كوب ميه وتغطيه كويس وتسويه 

 على نار هاديه وتذودى ميه حسب الاحتياج له لحد ما  تستوى وبعدين 

 طلعيه وسبيه يهدا شويه ساعه  قطعيه

**عمل الصوص **

بتاخدى البصل اللى مع العرق الفلتو وتحطى عليه معلقتين صويا صوص او خل ومعلقه

 دقيق وعلى النار تسويه لحد ما يتماسك تسبيه لما يبرد وبعدين تضربيه فى الخلاط  

 يكون الصوص جهز تحطيه على اللحمه البارده

ويمكن  تقدميه مع سلطه بطاطس او رز ابيض 

وبالهنا والشفا

**اعمليها**

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق