حلوى الجبن الموزاريلا
المكونات والطريقة
**نص كوب دقيق سميد**
**نص كوب سكر**
**كوب ونص جبنه موزرايلا**
**كوب ميه او لبن زى تحبى**
**فانيليا وقشطه كدابه او قشطه لبانى **للحشو**
شربات بارد
***الطريقة ***
الميه واللبن والسكر عليهم على النار وسبيهم لحد ما السكر يدوب ويغلى كمان وبعدين حطى
السميد وقلبى كويس علشان ما يكلكعش منك وبعد ما تتكون عجينه حطى الجبنه الموزرايلا
وقلبيها كويس بس بعيد عن النار الجبنه هتسيح بسخونة السميد واهم حاجه انك تقلبها كويس
هتلقي انها بقت عامله زى اللبان فى ايدك وانتى بتقلبها بالمعلقه وهى سنخنه كده تجيبى
استرتش او اى نايلون وحطى العجينه و افردى بالنشابه بس اهم حاجه
تدهنى النايلون بالشربات علشان العجينه ما تلزقش فيه وبعد ما تفرديها يفضل انك تقسمى العجينه
الى اربع اجزاء وتفردى كل جزء لوحده وتحشيه بالقشطه وتلفيه بالكيس وبعد
كده قطعيها زى ما انتى عاوزه انا قطعتها بالشكل اللى واضح فى الصور ورصيها فى طبق التقديم
وروشى عليها المكسرات او الفستق وروشى كمان الشربات الشربات بيكون سمكه
عادى زى شربات الكنافه يكون بارد
**طريقة القشطه الكدابه **
*فانيليا *واحد ونص كو ب لبن
علبة قشطة جاهزة او 5 ملاعق قشطه
3 ملعقة كبيرة دقيق1معلقة نشا
ذوبي الدقيق مع اللبن عالبارد و حطيهم عالنار و استمري بالتحريك الى ان يغلي و يتقل اللبن لازم
تكون سميكة شوي و بعدين حطي علبة قشطة جاهزة و فانيليا و حركيهم كويس
الشربات
*
* كوب سكر
*نص كوب ميه*
*نص ليمونه *
حطي السكر والميه على النار لحد يغلى وبعدين ضيفى الليمون هدى النار
حطي السكر والميه على النار لحد يغلى وبعدين ضيفى الليمون هدى النار
وتسبيه يبرد او ممكن تحطيه فى ميه ساقعه
وكده يكون الشربات جاهز
**اعمليها**
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق