الخميس، 1 أكتوبر 2015

طريقة عمل بريانى الفراخ

بريانى الفراخ

بريانى الفراخ

المكونات والطريقة

  رز بسمتى يعنى حوالى 2 كوب رز ونقعيه في ميه دافيْ ثلث 

ساعة


في حله علي النارنحط 7 اكواب ماء و ملعقة كبيرة الملح وملعقتين

 كبيره زيت، نضيف الرز بعد غليان

 الميه وسبيه ليغلي 10دقائق ثم يصفيه وسبيه على جنب

نشوح مكعبات البطاطس في السمن و تقلبيها تاخد لون دهبى  و 

سبيها على جنب  مش

 ضرورى تسويها كويس علشان هتكمل سوى في باقي الوصفة

نرفع البطاطس و نحط الفراخ ممكن فراخ مخليه وممكن فرخه 

مقطعه الى 8 الى 10 اجزاء و تقلب فيها 

لحد ما يكون لونها ذهبي و سبيها على جنب

نرفع الفراخ و نحط بصله متوسطه و يقلب حتي يذبل وبعدين حطى

 الثوم و الزنجبيل ولازم يكون البصل 

لونه ذهبي فاتح 

نضيف الكاري* الكركم*الملح*الطماطم* 

الزبادي*الحبهان*القرفة*ورق اللورا* القرنفل والبطاطس

و قطع الفراخ وتقلبيهم كويس وسبيهم على النار 

يستوا علي نار هاديه 10 دقائق

في حله كبير نضع نصف كميةالرز خليط الفراخ وبعدين باقى الرز

وزعي خليط الزعفران فوق الرز وهاتى ربع كوب لبن فى رشة 

زعفران وتسبيه لحد ما تخلصى اللى

 انتى بتعمليه وحطيه فى الاخروحطى الميه او الشوربه غطي 
الحله 

وسبيه  لحد ما يغلى وطى عليه حوالى نص ساعه او اقل وزعى 

عليه المكسراتحسب  الرغبه 

وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق