الجمعة، 2 أكتوبر 2015

طاجن الباميه

 طاجن الباميه

 طاجن الباميه
طريقة التحضير
نص كيلو بامية طازجة
نص كيلو لحمة 
بصل
طماطم

فلفل اخضر
ثوم
كزبره ناشفه

الطريقه 
هنضرب الطماطم فى الخلاط و معاها وحده فلفل اخضر ( حسب الطلب ) و حنحمر البصلة فى الطاجن و لما تتحمر و 
لونها يصفر شوية نضيف لها اللحمة تتشوح معاها لما تنزل ميتها شوية نضيف عليها الطماطم و نكون طبعا مجهزين
الباميا و مغسولة حنضيفها على التسبيكةو حنضيف الثوم و اللحمة و حقطع معاها فلفل اخضر و نقلبهم 
كويس و نحط الملح و الفلفل الاسود و نغطيها و نسيبها على نار البوتجاز 
حطيتى الطاجن  على النار  لو هتزودى الاكل مية لازم تكون مية سخنة
مش مية من الحنفية  بعد ما الباميه تستوى نعمل التقليه تقليه زى 
الملوخيه بظبط بجيب 3 فصوص توم عليهم قرن فلفل وادقهم كويس وحط عليهم كزبره ناشفه ورشه فلفل اسود 
واحطهم فى طاسه مع الزبده وبعد ما يتحمره احطهم على وش الباميه واحطها فى الفرن تحمر وشها شويه او تحت الشوايه تاخد لون جميل وقدميها
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق