السبت، 3 أكتوبر 2015

بلح الشام


 بلح الشام
المكونات والطريقة
1/2 كيلودقيق
1/2 لترماء
ربع كوب زيت
1/2 ملعقة صغيرةملح
1/2 ملعقة صغيرةسكر
1/2 ملعقة صغيرةفانليا وربع كوب نشا
مقدارزيت للتحمير
مقدارشراب ثقيل جدا
عدد 6بيض
التحضير:
نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار
بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده
نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه
نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده
الطريقة
نضع العجينه بكيس به بلبله
نقطع العجينه فى زيت دافى
نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك
الزيت يكون دافى مش سخن
بالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق