طريقة عمل المعمول بالعجوه
المكونات والطريقة
**3 كوب ددقيق**
**ملعقة صغيرة محلب**
**6 ملاعق كبار سكر**
**2 كوب زبدة او سمن**
**ربع ملعقة صغيرة ملح**
**نص كوب زيت ذره**
** 3كوب سميد ناعم بتاع البسبوسه **
**كوب لبن نص معلقه خميره فوريه فانيليا **
**للحشو**
كيلو عجوة معجونة بقليل من السمن والسمسم والقرفة
طريقة التحضير
نحط المواد الجافة مع بعض وبعدين نذوب السمنة مع زيت
نحط السمنة الى خليط المواد الجافة لحد ما تتبسس كلها مع بعض العجينة بالسمنه
والزيت زى الكحك كده وسبيها حوالى 10 ساعات
حتى تتجانس المكونات كل ما تقعد كل ما المعموله يكون احلى
والزيت زى الكحك كده وسبيها حوالى 10 ساعات
حتى تتجانس المكونات كل ما تقعد كل ما المعموله يكون احلى
بعد كده نضيف اللبن او ميه حبه بحبه ونخلط لحد ما تكون عجينة
طرية وتسبيها ترتاح حوالى ساعتين
طرية وتسبيها ترتاح حوالى ساعتين
و نشكيل المعموله بالاشكال وبعد حطيها فى الفرن على درجة حرارة 180 لحد ما
تحمر لونها
**اعمليها**
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق