الاثنين، 5 أكتوبر 2015

طريقة عمل كنافه بالقشطه

كنافه بالقشطه

كنافه بالقشطه



المكونات والطريقة
نص كيلو كنافه *كوب سمنه سايحه 
مقادير القشطه
2كوب حليب* كوب قشطه*5 معالق دقيق
الشربات
كوب ونص سسكر *3/4كوب ماء *عصر ليمونه* فانيليا
**الطريقه**
*** نحضر الشربات نضع السكر والماء فى اناء ونضعه على النار لمده 10 دقايق ثم نضيف الليمون ونتركه يغلى قليلا ثم نضع الفانيليا ونشلها من على النار ونتركه ليبرد تماما 
*** نحضر القشطه نضع الدقيق واللبن فى حله ونقلبهم كويس على البارد ثم نرفعه على النار ويقلب حتى يصبح سميك ثم نبعد الحله من على النار نضيف القشطه ونقلبها جيدا حتى يتجانسان جيدا
*** نحضر الكنافه تقطع الكنافه جيدا الى قطع صغيرونقلبها فى السمنه ثم نحضر صنيه مدهونه سمن نضع طبقه من الكنافه ونضغط عليهاكويس جدااابصنيه اصغر منها ثم نقوم برش قليل من السمنه ثم نضع القشطه ونفردها بعيد عن الاحرف و نضع طبقه اخرى من الكنافه ونضغط عليها برفق عشان الكريمه ونرش عليها مقدار من السمنه السايحه ثم نقوم بوضع الصنيه فى الفرن حتى يحمر وجها وتقومى بقلبها على الوش التانى حتى يحمر و نرش على الكنافه وهى بارده الشربات البارد 
وبالهنا والشفا
**اعمليها**

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق