العيش الشامى الصغير للسندوتشات
المكونات والطريقة
عمل العيش بتاع الفول والفلافل
2كوب دقيق
ملعقة كبيرة زيت ذرة
رشة ملح
نص ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة ونص خميرة
كوب مايه دافئ للعجن ومعلقة لبن بودره
الطريقه
حطى في كوبايه صغيرة الخميرة والسكر وشويه مايه دافيه
واتركي الخليط على جنب لحد تتفاعل الخميرة
أنخلي فطبق الدقيق والملح وحطى ليه الزيت والخميرة والميه
اعجني المكوّنات كويس حتى تحصلي على
عجينة مش بتلزق فايدك
عجينة مش بتلزق فايدك
غطّي العجينة واتركيها لحوالى ساعة حتى تخمر
قطّعي العجينة إلى 20 كرة صغيرة واتركيها ترتاح نص ساعه
شغلى الفرن على حرارة 200الى 220 درجة مئوية
افردى كل كوره على الرخامه بالنشابه
وحطيها فى صاج او صنيه وحطيها فى الفرن لحد ما يتنفخ ويطلع
صغير او كبير على حسب متفضلى
بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق