مناقيش الزعتر
المكونات والطريقة
نصف كيلو دقيق
معلقه كبيره ملح
نصف معلقه سكر
معلقه صغيره خميره فوريه
3 معلقه زيت زيتون
حوالى ربع لتر ماء دافىء للعجن
معلقه صغيره زعتر بورده
الطريقه
الدقيق وهحط عليه الزيت والسكر والملح والخميره والزعتر وهقلبهم كويس بعدين هحط المايه الدافيه هعجن كويس لحد ما العجينه تتماسك واغطيها ببلاستيك لحد متخمر واجهز فى التوبينج وهيكون
4 معلقه كبيره زعتر فريش او مجفف ومعاهم نصف كوب صغير زيت زيتون ومعلقتين سمسم مع رشه ملح خفيفه جدا ورشه فلفل خفيفه ونقلبهم مع بعض هيكون التوبينج بتاع المناقيش
بعد خمران العجينه هتشكيلها وتقطيعها على اربع اجزاء كل جزء بفرده لوحده كويس بالمردانه سمك وبعدين بجيب قطاعه او ممكن علبه تونه فاضيه عشان اقطع بيها العجينه الى قطع صغيره دائريه الشكل وبعدين بجيب صاج وبحط فيه قطع المناقيش وبسيب الصاج ده لمده 15 دقايق عشان العجينه تخمر تانى وتكون خفيفه وفى نفس الوقت طريه وبعدين بحط عليها التوبينج وبدخلها الفرن على درجه 170 لمدهتلت ساعه او لحد ماتستوى معاكى
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق