الأحد، 27 سبتمبر 2015

الفراخ المحشيه

الفراخ المحشيه 

الفراخ المحشيه

المكونات والطريقة

 فرخه متوسطه كيلو ونص ممكن 

 كوب ارز
 بصله مبشوره
نصف معلقه صغيره قرفه 
نصف معلقه حبهان بودره
بشره  جوز الطيب 
 معلقه كزبره
ملح وفلفل اسود
1 معلقه نعناع مفروم
معلقه كبيره صلصه طماطم ونصف فنجان زيت ومعلقه زعتر
الطريقه
شويه الفرخه اغسليها بالمايه والخل ونسيبها منقوعه فى المايه والخل 
 حله فيها شويه زيت او سمنه نشوح البصل المفروم  كويس وبعدين 

نحط الكبد والقوانص ونقلبهم وبعدين وحطى الارز المغسول مع التقليب كويس هضيف كل البهارات 

اللى عندك عليها ماعدا النعناع والكزبره الخضرا هنضيفهم بعد مانرفع الارز قبل الحشو مباشره وبعدين 

هضيف مقدار المايه واهدى النار لحد الارز ما يستوى معايا نص سوا  وبعدها

هنجيب الفرخه ونحشيها كويس بس مش تملوها ارز على الاخر لان الارز لسه حجمه هيزيد داخل 

الفرخه لما يكمل سواه بعدين فى صينيه هحط الفرخه فيها وتحتها بصل متقطع و خضار متقطع 

عندك وبعدين هزود شويه مايه فى الصينيه وبعدين هدخلها الفرن على درجه حراره 180 لمده نص 

ساعه وبعدين هرفع الفويل من عليها وادهنا الخليط  اللى هو صلصه مع زيت مع زعتر 

وبعدين هدخلها الفرن  تاخد اللون واقدمها

وبالهنا والشفا
***واعمليها***

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق