الاثنين، 28 سبتمبر 2015

طريقة عمل الباتيه السريع

الباتيه السريع

طريقة عمل الباتيه السريع

المقادير

 كوب4 دقيق وربع يكون منخول كويس فى العجينه

نص كوب زيت

2معلقه كبيره لبن بودره

2علبه زبادى

ملعقه3 كبيره سكر ناعم 

صفار بيضه

ربع ملعقه بيكنج بودر

نص ملعقه خميره فوريه

ماء دافى للعجن

زبده سايحه للدهن بين الطبقات

الطريقة

* هنحط المقادير الجافه مع بعضهاونقلبهم * سكر*ملح*بيكنج بودر*لبن بورد ه*خميره

 نضيف المقادير السايله

نبتدى نعجنها كويسعشان تكون العجينه لينه معاكى

بعد ماعجنتها وسيبتها تخمر حوالى ساعه ونص

بعد مالعجينه تخمرت معانا نبتدى نقسم العجينه لكور صغيره ترتاح حوالى نص ساعه
وبعدين تقسميها 4كور

هناخد كوره من العجينه ونبتدى نفردها بشكل طول وبعدين ندهها بالذبده
بعد مافردنا اول طبقه ندهن عليها الزبده تانى

وبعدين نفرد الكوره التانيه من العجينه زى الاولى بالظبط ونحطها على بعض 

وندهنها برده زبده سايحه

هنا دهنت الطبقه التانيه بالزبده وهكذا لحد كل الطبقاط

عملت 4 طبقات من العجينه بين كل طبقه دهنت زبده سايحه واخر طبقه برضه دهنت

 فوقيها زبده سايحه

وبعدين تجيبى الجبنه اللى هتستخدميها للحشو جبنه بيضا حادقه

صفى الميه اللى  فيها  عشان متبوظش الباتيه

وبعدين دهنت اخر طبقه برضه بالزبده وحطيت الحشو بتاعى 

واحنا بنلف الروول منلف كويس بحيث ان نضمن الحشو ميطلعش منه

احنا فردنا ال 4 طبقات بشكل طولى

عشان يبقى طول الطبقات اكبر من عرضها عشان مش عايزينها تبقى مكتومه من جوه

وتبتدى بقا تقطعيه بالحجم اللى تفضليه

عشان الباتيه يبقى دهبى نجيب ربع معلقه بيكنج بودر على معلقه ميه ونخلطهم وبالفرشه

 ندهنه بيطلع دهبى 

نسيبه بقا على جنب ونولع الفرن 5 دقايق يسخن وبعدين ندخله على درجه حراره 180 

واول مايبقى دهبى من تحت نقفل عليه ونشغل الشوايه عشان يحمر من فوق 

وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق