***الكحك الوجدى***
المكونات والطريقة
1 بيضه نص كوب سكر بودره ونفس المقدار بالكوب هيكون زيت ذره و معلقه خميره ومعلقه كبيره سمسم رشه زعتر فريش قليله جدااا حسب الرغبه
الدقيق بقى هيكون حسب مانحتاج للعجن عشان العجينه تبقى متماسكه
تعالى نشوف الطريقه
هاتى البيضه وتحطى معاها السكر البودره وتقلبى كويس جداااا بايديكى لحد مايدوبوا مع بعض هتحطى الخميره والزيت وتكملى تقليب كويس بعدها هتضيفى السمسم وبعدين تنزلى بالدقيق بشويه مع العجين لحد ماتلاقى العجينه تماسكت معاكى زى عجينه الكحك بتاعنا اتركى العجينه ترتاح لمده نص ساعه بعدها هتفرديها كويس بالنشابه ومن غير دقيق افرديها على رخامه المطبخ هاتى القطاعه وتقطعى الاشكال اللى بتحبيها بعدين فى صاج مدهون هتحطى قطع الكحك وعلى الوش هاتى صفار بيضه وتدهنى بيه الكحك وتسبيه تانى لمده نص ساعه يرتاح فيها وعلى الفرن بتاعك فى الرف فالوسط على درجه حراره 180 لحد مايستوى ممكن تحطى كمان على الوش سمسم او حبه البركه شوفان او قبل دخوله الفرن
وبالهنا والشفا
***اعمليها***
***اعمليها***
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق