الخميس، 24 سبتمبر 2015

طريقة عمل بيتزا مارجريتا

 بيتزا مارجريتا  

 بيتزا مارجريتا


المكونات والطريقة

**1 كيلو دقيق**

**معلقه كبيره ملح**

**معلقه كبيره سكر**

**20 جرام خميره فوريه**

**ربع كوب زيت زيتون**


** نصف لتر ماء دافىء للعجن**

**الطريقه **

 هاتى الدقيق وهحطى عليه الزيت والسكر والملح والخميره 

وهقلبهم كويس بعدين هحط المايه الدافيه وهبداء بالعجن كويس 

جدا لحد ما العجينه تتماسك معايا هركنها على جنب واغطيها 

ببلاستيك لحد متخمر وابدا اجهز فى الصوص


مكونات الصوص

**بصله مفرومه**

**2 فص ثوم مفروم**

**معلقه صغيره زعتر**

**معلقه ريحان بودره او فريش**

**معلقه صغيره روزمارى**

**2 معلقه صلصه بوريه**

**3 كوب عصير طماطم**

**ملح فلفل اسود**

فى حله ع النار فيها شويه زيت بسيطه جدا بنزل بالبصل المفروم 

وبقلب كويس وقبل مالونه يغير بنزل بالثوم وبقلب كويس بعد كده 

الصلصه البوريه وبقلب كويس بعد كده عصير الطماطم وبسيبها 

تتسبك وبعد كده بضيف الزعتر والروزمارى والريحان والملح والفلفل

عمل البيتزا والتسويه

بعد خمران العجينه ببداء بتشكيلها وتقطيعها لو صينيه حجم 30 

بقطع قطعه العجينه حوالى ربع كيلو عشان التسويه 

تطلع صح بعدين يبفرد العجينه كويس

بالمردانه وبحطها فى الصينيه وبسيبها حوالى ربع ساعه وبضيف 

الصوص وبعدين المودزاريلا المبشوره وعلى الفرن مباشره 

 وبالهناوالشفا

**اعمليها **

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق