كفتة العدس
المكونات والطريقة
كوب عدس بجبه اسود او اصفر
نص كوب برغل ناعم
نص كوب زيت
كوباتين مايه
بصل متوسطه
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
(ملعقة كبيرة صلصة فلفل( الهريسة
يمكن استبدلها بملعقة صلصة طماطم
عصير ليمون
نص حزمة بقدونس
بصل اخضر مفروم
الطريقة
اسلقي العدس في نصف كوب ميه لحد مايشرب كل الميه على نار هاديه
وبعدين حطى الملح و البرغل المغسول غطيه وسبيه لحد ما
يتشرب البرغل
يتشرب البرغل
في طاسه سخنى الزيت وحطى البصل لحد ما يدبل
وحطى عليه صلصلة الطماطم والفلفل وسبيه لمدة 5 دقائق على
النار
النار
حطى البصل إلى خلطة العدس البارد وحطى نص كمية البصل
الأخضر و البقدونس واخلطيهم مع بعض كويس
الأخضر و البقدونس واخلطيهم مع بعض كويس
خذي قطعه صغيره و شكليه على شكل كفتة
وصبعيه زى الكفته وتلفيه
وبعدين حمريها فى زيت وحطيه على مناديل مطبخ يشرب الزيت
هاتى حتة فحمه ولعيها وحطر عليها نقطه زيت وغطى الكفته
هتاحذ ريحت الشوى
وصبعيه زى الكفته وتلفيه
وبعدين حمريها فى زيت وحطيه على مناديل مطبخ يشرب الزيت
هاتى حتة فحمه ولعيها وحطر عليها نقطه زيت وغطى الكفته
هتاحذ ريحت الشوى
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق